Rețete

Filtre active:
Aperitiv
Se face o marinada din ulei de masline, otet, usturoi, zahar, sare si piper negru. Se pun legumele intr-o tava adanca, se acopera cu marinada si se lasa 30 -40 minute. Se incalzeste gratarul…
Se pun feliile de paine intr-un castron, acoperindu-le cu apa, sa se-nmoaie. Se spala si se curata toate legumele, dupa care se pun deoparte cate jumatate din castraveti, ceapa si cei doi ardei. Se…
Se incinge 1 lingurita de ulei de susan intr-o tigaie wok, se adauga oul si se amesteca, pana se obtine o omleta „jumari”. Peste ou se adauga partea alba de la ceapa, usturoiul…
Se freaca untul cu usturoiul strivit. Se unge un vas termorezistent (15 x 23 cm) cu un strat generos, de unt aromat. Se taie cartofii rondele subtiri, ca pentru chipsuri. Se amesteca…
Se fierb cartofii cu coaja, circa 20 minute. Se scurg, se curata si se taie felii subtiri . Se incinge zeama de legume intr-o craticioara, se toarna peste cartofi, se amesteca bine…
Aluat Se cerne faina pe o planseta si se face o adancitura la mijloc in care se pun un ou si sarea. Se adauga untul taiat fulgi si se framanta repede, cu degetele,…
Se pune nautul la inmuiat timp de 12 ore. Dupa ce s-a inmuiat, se fierbe 1 ora, in apa cu sare, eliminandu-se intre timp, cu o spumiera, cojile care se ridica la…
Semintele de susan se pun intr-o tava si se prajesc putin la foc mic, in cuptor, cca 5-10 minute, amestecand des, astfel incat sa nu se arda. Se lasa sa se…