Rețete

Filtre active:
Italian
Risotto cu fructe de mare
Usturoiul se caleste in ulei, dupa care se adauga fructele de mare taiate, patrunjel, se amesteca si se lasa sa se fiarba incetisor. In alt vas, se caleste ceapa, se adauga orezul, se…
Aqua pazza in traducere inseamna „apa nebuna”. Am cercetat si tot n-am aflat la care ape se refera denumirea acestui fel de mancare; sa fie apele din care este pescuit „obiectul muncii”…
Intr-o punga care se inchide ermetic se pun amidonul, grisul, 2 lingurite de sare si paprika. Inelele de calamar decongelate se introduc in punga si se scutura bine. Se incinge uleiul. Cand uleiul este…
Acest fel de mancare se prepara de obicei, cu scoici proaspete dar puteti folosi cu succes scoici congelate, fara cochilie.Vezi aici cum se curata scoicile proaspete. Timpul mentionat nu include si timpul…
Pastele se pun la fiert in apa cu sare, respectand instructiunile de pe ambalaj.  Intre timp, se curata si se feliaza ciupercile, se toaca usturoiul si se spala spanacul. Usturoiul se caleste 1…
Acest fel de mancare este tipic pentru zona Lazio. Traditional, ficateii se insira pe frigarui de lemn si se servesc alaturi de frunze de salata verde. Se unge cu ulei o tigaie-gratar sau…
Se curata legumele, se spala si se pun la fiert. Cand sunt aproape fierte se adauga sarea. Dupa ce legumele au fiert, se scot cu o paleta, se scurg, se…
Se topeste untul intr-o tigaie. Se adauga ceapa si se soteaza 5 minute. Se toarna faina in ploaie si se amesteca 1 minut. Amestecand constant, se toarna laptele, in fir subtire, astfel incat sa…
Sosul pesto 1. Pentru prepararea sosului pesto se poate folosi mixerul sau un pisalog. Traditional, se foloseste pisalogul. Se pun intr-un pisalog de lemn sarea, usturoiul, nuca, mugurii de pin si busuiocul…