Aqua pazza in traducere inseamna “apa nebuna”. Am cercetat si tot n-am aflat la care ape se refera denumirea acestui fel de mancare; sa fie apele din care este pescuit “obiectul muncii” sau sosul in care se scalda acesta, cand se prepara reteta ? Ce-i drept, sosul e o “nebunie”. Este atat de bun, incat preparatul se serveste cu paine care se inmoaie in sos, pentru a nu pierde nici o picatura din acest deliciu.
- Se incinge cuptorul la 200 de grade Celsius.
- Intr-o tigaie nonaderenta, se incinge uleiul.
- Se calesc ceapa, telina, morcovul si usturoiul pana cand se inmoaie.
- Se adauga vinul, rozmarinul, cimbrul, condimentele, caperele, fructele de mare si rosiile si se aduc la fierbere.
- Se asaza dorada intr-o tava termorezistenta si se toarna peste el tot continutul tigaii. Se introduce la cuptor si se lasa 20 minute.
- Dupa acest timp, se scoate tava din cuptor, se indeparteaza crenguta de rozmarin si se asaza fileurile de peste in cate un bol individual.
- Se amesteca mixul de rosii cu patrunjelul proaspat si, cu o lingura, se distribuie in boluri, peste peste. Se decoreaza cu masline si se serveste cu paine proaspata.