Dorada al Acqua Pazza

Dorada al Acqua Pazza

Ingrediente Dorada al Acqua Pazza

Compozitie
  • 4 fileuri dorada (sau orice alt peste cu carne mai ferma: somn, biban, etc)
  • 150 gr fructe de mare (scoici, creveti, sepiole, etc, amestec sau de un singur fel)
  • 1 ceapa mica, taiata marunt
  • 1 catel mare de usturoi, taiat marunt
  • 1 morcov taiat marunt
  • 1 tulpina telina Apio, taiata marunt
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 cani rosii cherry, taiate in jumatate
  • 1 1/2 cana vin alb sec
  • 1 fir rozmarin
  • 1 lingurita cimbru, taiat marunt
  • 3 linguri capere
  • dupa gust sare si piper
  • 1 /2 ardei iute rosu, tocat marunt
  • 1/4 cana coriandru sau patrunjel tocat marunt
  • pentru decor masline

Mod de preparare Dorada al Acqua Pazza

Aqua pazza in traducere inseamna “apa nebuna”. Am cercetat si tot n-am aflat la care ape se refera denumirea acestui fel de mancare; sa fie apele din care este pescuit “obiectul muncii” sau sosul in care se scalda acesta, cand se prepara reteta ? Ce-i drept, sosul e o “nebunie”. Este atat de bun, incat preparatul se serveste cu paine care se inmoaie in sos, pentru a nu pierde nici o picatura din acest deliciu.

  1. Se incinge cuptorul la 200 de grade Celsius.
  2. Intr-o tigaie nonaderenta, se incinge uleiul.
  3. Se calesc ceapa, telina, morcovul si usturoiul pana cand se inmoaie.
  4. Se adauga vinul, rozmarinul, cimbrul, condimentele, caperele, fructele de mare si rosiile si se aduc la fierbere.
  5. Se asaza dorada intr-o tava termorezistenta si se toarna peste el tot continutul tigaii. Se introduce la cuptor si se lasa 20 minute.
  6. Dupa acest timp, se scoate tava din cuptor, se indeparteaza crenguta de rozmarin si se asaza fileurile de peste in cate un bol individual.
  7. Se amesteca mixul de rosii cu patrunjelul proaspat si, cu o lingura, se distribuie in boluri, peste peste. Se decoreaza cu masline si se serveste cu paine proaspata.