Rețete

Risotto cu fructe de mare
Usturoiul se caleste in ulei, dupa care se adauga fructele de mare taiate, patrunjel, se amesteca si se lasa sa se fiarba incetisor. In alt vas, se caleste ceapa, se adauga orezul, se…
Prepararea aluatului Se preincalzeste cuptorul la 180 grade. Stafidele se pun la inmuiat in 2 linguri de rom. Se cerne faina. Se pune laptele la incalzit impreuna cu zaharul si vanilia. Untul se topeste…
Aqua pazza in traducere inseamna „apa nebuna”. Am cercetat si tot n-am aflat la care ape se refera denumirea acestui fel de mancare; sa fie apele din care este pescuit „obiectul muncii”…
Carnea care nu este potrivita pentru friptura, este ideala pentru stufat. De obicei, coastele si putin gat, ca sa aiba grasime. Se portioneaza carnea de miel in bucati potrivite si se…
Pui de balta – In gastronomie, este denumirea inscrisa pe lista de bucate pentru preparatele din pulpe de broasca. Puii de balta se gasesc, de obicei, congelati, ambalati in pachete denumite…
Gutuile se curata de cotoare si seminte dupa care se cantaresc si se dau prin razatoarea cea mare. Se amesteca cu zaharul si se lasa 2 ore. Se pun la fiert cu 150…
Din cantitatile mentionate rezulta 5 borcane de 400 gr si 1 borcan de 250 gr. Buretii se spala bine si se pun la fiert in apa. Se lasa cam o ora la foc…
Intr-o punga care se inchide ermetic se pun amidonul, grisul, 2 lingurite de sare si paprika. Inelele de calamar decongelate se introduc in punga si se scutura bine. Se incinge uleiul. Cand uleiul este…
Timpul afisat nu include timpul de preparare al pitei (daca alegeti sa o faceti in casa – maxim 2,30 ore) si timpul de marinare al carnii de porc (2-2,30 ore).Pentru eficienta maxima…