Unul din motivele pentru care Londra este întotdeauna o destinație favorită pentru mine este că pot încerca budincile lor renumite. Budinca englezească cu fructe de pădure este una din preferatele mele, mai ales că este o rețetă care se poate prepara rapid și acasă.
- Se spală toate fructele și se taie în bucăți mai mici dacă sunt prea mari.
- Se pun într-o oală, împreună cu zahărul, și se încălzesc la foc mic până când se topește complet zahărul.
- Pentru a monta budinca englezească cu fructe de pădure ai nevoie de câteva boluri de supă în care să pui mai întâi un strat de folie alimentară (te va ajuta să scoți apoi mult mai ușor budinca din bol pentru servire)
- Tapetează apoi bolul cu feliile de pâine albă, toast, și nu uita să tai mai întâi coaja.
- Toarnă apoi fructele cu suc cu tot peste pâine și mai lasă o margine de aproximativ 1 cm deasupra.
- Acoperă bolul cu o felie de pâine și presează ușor restul umpluturii.
- Pune totul la rece pentru cel puțin 6 ore.
- Pentru servire răstoarnă budinca pe o farfurie.
- Ornează cu frișcă sau sos de vanilie, fructe de pădure sau zahăr pudră (după gust).
Sfaturi:
- Nu folosi pâine proaspătă. Folosește o pâine mai veche, de două – trei zile, pentru că aceasta va absorbi mai bine sucul fructelor de pădure.
Aici ai și un scurt clip care te va ajuta să prepari și mai ușor această rețetă de budincă englezească cu fructe de pădure.
Dacă ți-a plăcut această rețetă, gătește alături de noi și pe Facebook, Instagram și YouTube!