Rețete

Filtre active:
Desert
Pasca cu branza dulce si stafide
Prepararea aluatului Se preincalzeste cuptorul la 180 grade. Stafidele se pun la inmuiat in 2 linguri de rom. Se cerne faina. Se pune laptele la incalzit impreuna cu zaharul si vanilia. Untul se topeste…
Faina se toarna intr-un castron, se face o adancitura in mijloc si se adauga ouale intregi. Peste oua, se toarna laptele, se adauga zaharul si se presara cu putina sare. Se omogenizeaza…
Se topeste ciocolata in bain-marie, apoi se lasa la racit. Se pune gelatina la inmuiat intr-un vas cu apa rece. Dupa ce s-a inmuiat se stoarce si se topeste in 2 linguri de…
Din cantitatile mentionate rezulta 24 – 36 gogosi. Se preincalzeste cuptorul la 160 grade Celsius. Cu ajutorul unui mixer de mana se amesteca zaharul, uleiurile (atat cel solid cat si cel lichid) si praful…
Intr-un vas se pun faina, galbenusul, un praf de sare si cele 100 gr unt. Cu o furculita, se paseaza untul si se amesteca cu faina. Se framanta putin aluatul, se…
Daca doriti sa preparati trufele cu ciocolata de casa gasiti reteta aici. Se topeste ciocolata la aburi, intr-un vas de sticla, adica la baine-marie. Se amesteca pana cand toata ciocolata se topeste…
Miniciunele, uscatele, fundite… Va mai aduceti aminte de ele?Este acel „dulce” simplu, facut din oua, lapte, zahar, faina, unt si un strop de sare. Este atat de impamantenit la noi, incat ai…
Se oparesc migdalele, cu apa clocotita. Se lasa 5 minute, apoi se scot din apa si se curata de pielita. Se trec prin masina de tocat nuci sau se toaca in blender, apoi…
Se topeste margarina in ulei, apoi se lasa sa ajunga la temperatura camerei. Se pregateste o maia din drojdie, putina apa calduta, 1 lingura de zahar si o lingura de faina. Se lasa…
E seara acum? Bun, arunca doi pumni de stafide in apa fierbinte, cu un sfert de lamaie, un pic de vanilie si ceva rom si uita-le acolo, acoperite, pana maine. Scoate si…