Rețete
Filtre active:
Desert
- 30 minute
- Ușor
În Marea Britanie cuvântul budincă este sinonim cu desert, iar dacă vrei să încerci o rețetă clasică din bucătăria lor, atunci trebuie să prepari și tu o budincă englezească cu fructe de…
- 100 minute
- Mediu
Prepararea aluatului
Se preincalzeste cuptorul la 180 grade. Stafidele se pun la inmuiat in 2 linguri de rom. Se cerne faina.
Se pune laptele la incalzit impreuna cu zaharul si vanilia. Untul se topeste…
- 15 minute
- Ușor
Faina se toarna intr-un castron, se face o adancitura in mijloc si se adauga ouale intregi. Peste oua, se toarna laptele, se adauga zaharul si se presara cu putina sare.
Se omogenizeaza…
- 60 minute
- Mediu
Se topeste ciocolata in bain-marie, apoi se lasa la racit.
Se pune gelatina la inmuiat intr-un vas cu apa rece. Dupa ce s-a inmuiat se stoarce si se topeste in 2 linguri de…
- 45 minute
- Mediu
Din cantitatile mentionate rezulta 24 – 36 gogosi.
Se preincalzeste cuptorul la 160 grade Celsius.
Cu ajutorul unui mixer de mana se amesteca zaharul, uleiurile (atat cel solid cat si cel lichid) si praful…
- 130 minute
- Mediu
Intr-un vas se pun faina, galbenusul, un praf de sare si cele 100 gr unt. Cu o furculita, se paseaza untul si se amesteca cu faina. Se framanta putin aluatul, se…
- 60 minute
- Ușor
Daca doriti sa preparati trufele cu ciocolata de casa gasiti reteta aici.
Se topeste ciocolata la aburi, intr-un vas de sticla, adica la baine-marie. Se amesteca pana cand toata ciocolata se topeste…
- 60 minute
- Ușor
Miniciunele, uscatele, fundite… Va mai aduceti aminte de ele?Este acel “dulce” simplu, facut din oua, lapte, zahar, faina, unt si un strop de sare. Este atat de impamantenit la noi, incat ai…
- 40 minute
- Ușor
Se oparesc migdalele, cu apa clocotita. Se lasa 5 minute, apoi se scot din apa si se curata de pielita.
Se trec prin masina de tocat nuci sau se toaca in blender, apoi…
- 100 minute
- Mediu
Se topeste margarina in ulei, apoi se lasa sa ajunga la temperatura camerei.
Se pregateste o maia din drojdie, putina apa calduta, 1 lingura de zahar si o lingura de faina. Se lasa…