Rețete

Filtre active:
Franțuzesc
Se topeste ciocolata in bain-marie, apoi se lasa la racit. Se pune gelatina la inmuiat intr-un vas cu apa rece. Dupa ce s-a inmuiat se stoarce si se topeste in 2 linguri de…
Aluatul Faina si sarea se amesteca intr-un bol. Se adauga fulgii de unt si, folosind cutitul de patiserie, se amesteca in faina sectionand in acelasi timp untul, pana cand rezulta un mix in…
Intr-un vas se pun faina, galbenusul, un praf de sare si cele 100 gr unt. Cu o furculita, se paseaza untul si se amesteca cu faina. Se framanta putin aluatul, se…
E seara acum? Bun, arunca doi pumni de stafide in apa fierbinte, cu un sfert de lamaie, un pic de vanilie si ceva rom si uita-le acolo, acoperite, pana maine. Scoate si…
Umplutura Se fierbe in 1.5-2 litri de apa, puiul cu legumele si frunzele de dafin. Din momentul in care apa a dat in clocot, se reduce focul la mic-mediu si se lasa sa…
Crema de vanilie Se dizolva amidonul in 120 ml lapte; Restul de lapte se pune la fiert cu zaharul; se lasa sa dea un clocot, apoi se ia de pe foc. Se amesteca ouale cu…
Se amesteca toate ingredientele (mai putin perele) intr-o cratita. Se incalzesc la foc mic pana se dizolva bine mierea. Cand amestecul a inceput sa fiarba in clocote mici se adauga perele (intregi, jumatati…