Rețete
Filtre active:
Franțuzesc
- 60 minute
- Mediu
Se topeste ciocolata in bain-marie, apoi se lasa la racit.
Se pune gelatina la inmuiat intr-un vas cu apa rece. Dupa ce s-a inmuiat se stoarce si se topeste in 2 linguri de…
- 160 minute
- Mediu
Aluatul
Faina si sarea se amesteca intr-un bol. Se adauga fulgii de unt si, folosind cutitul de patiserie, se amesteca in faina sectionand in acelasi timp untul, pana cand rezulta un mix in…
- 130 minute
- Mediu
Intr-un vas se pun faina, galbenusul, un praf de sare si cele 100 gr unt. Cu o furculita, se paseaza untul si se amesteca cu faina. Se framanta putin aluatul, se…
- 40 minute
- Ușor
E seara acum? Bun, arunca doi pumni de stafide in apa fierbinte, cu un sfert de lamaie, un pic de vanilie si ceva rom si uita-le acolo, acoperite, pana maine. Scoate si…
- 90 minute
- Mediu
Umplutura
Se fierbe in 1.5-2 litri de apa, puiul cu legumele si frunzele de dafin. Din momentul in care apa a dat in clocot, se reduce focul la mic-mediu si se lasa sa…
- 60 minute
- Ușor
Se incinge ¼ cana ulei de masline intr-o oala sau intr-o tigaie adanca. Se calesc 1 minut, la foc mediu, ceapa si prazul. Se adauga usturoiul si ardeiul gras si se lasa…
- 180 minute
- Greu
Crema de vanilie
Se dizolva amidonul in 120 ml lapte;
Restul de lapte se pune la fiert cu zaharul; se lasa sa dea un clocot, apoi se ia de pe foc.
Se amesteca ouale cu…
- 110 minute
- Mediu
Aluatul pentru tarta
Aluatul pentru tarta are nevoie de un timp de odihna la frigider de cel putin 1 ora inainte de a fi folosit:
Faina, zaharul, sarea si coaja rasa de lamaie (cam…
- 40 minute
- Ușor
Acest preparat are o mare calitate sau un mare defect, depinde din ce punct de vedere privesti lucrurile. Nu te poate lasa indiferent: fie faci o pasiune pentru el, fie il detesti…
- 90 minute
- Ușor
Se preincalzeste cuptorul la 150 de grade Celsius.
Se mixeaza 2-3 minute albusurile, apoi se adauga jumatate de lingurita rasa de zahar tos. Se repeta aceasta operatie de inca 2 ori, apoi se…