Umplutura
-
Se fierbe in 1.5-2 litri de apa, puiul cu legumele si frunzele de dafin. Din momentul in care apa a dat in clocot, se reduce focul la mic-mediu si se lasa sa fiarba 1 ora, spumuind supa din cand in cand.
-
Dupa ce carnea a fiert, se scoate din apa si se lasa la racit. Se strecoara supa; legumele se arunca iar lichidul se pastreaza. Dupa ce s-a racit, se dezoseaza puiul si se taie in cubulete.
-
Ciupercile se calesc intr-o lingura de unt, 1minut, la foc iute, apoi se adauga carnea si usturoiul si se prajesc usor (5 minute). Se asezoneaza, dupa gust, cu sare si piper.
-
Se caleste faina in 2 linguri de unt topit, 1 minut. Se stinge cu 1 litru din supa strecurata, care se adauga treptat, amestecand continuu, pentru a preveni aparitia cocoloaselor. Cand s-a format un sos omogen, se adauga smantana lichida si se lasa sa fiarba la foc mic, 8-10 minute, pana cand rezulta un sos cremos.
-
Mixul de ciuperci si carne se adauga in sos, impreuna cu 1 galbenus de ou, vinul si zeama de lamaie, se amesteca si se lasa sa mai dea intr-un clocot. Umplutura obtinuta se asezoneaza dupa gust, cu sare si piper, se stinge focul si se acopera cu folie de aluminiu, ca sa se pastreze calda.
Cosuletele de Vol-au-Vent
-
Se decongeleaza aluatul si se decupeaza 16-20 de discuri, cu o forma sau un pahar cu diametrul de 10 cm, dat prin faina.
-
Jumatate din rondelele obtinute se decupeaza din nou cu o alta forma mai mica, cu diametrul de 3 cm, obtinand niste cercuri.
-
Se tapeteaza o tava cu foaie de copt si se asambleaza cosuletele: se asaza discurile in tava si se ung cu un amestec de ou si doua linguri de apa.
-
Peste discuri se asaza cercurile, unse de asemenea cu ou, ca sa se lipeasca.
-
Tava se introduce in congelator, pentru 30 min.Intre timp, se incalzeste cuptorul la 230 grade Celsius.
-
Se introduce tava cu cosulete, 15-20 min, pana se rumenesc frumos.
Asamblarea preparatului
- Se lasa sa se raceasca putin, apoi se asaza pe platoul de servire, se pune umplutura, se decoreaza cu frunze proaspete de patrunjel si se pot servi.