Vol-au-Vent cu pui si ciuperci

Ingrediente Vol-au-Vent cu pui si ciuperci

Compozitie
  • 600 gr piept de pui, dezosat si curatat de piele
  • 250 gr ciuperci
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 telina mica
  • 2-3 foi dafin
  • 1 lingura unt
  • 1 catel de usturoi
  • 2 foi aluat de foietaj congelat
  • 1 ou
Sosul
  • 50 gr unt
  • 50 gr faina
  • 200 ml smantana lichida pentru gatit
  • 1 ou, doar galbenusul
  • 2 linguri vin alb sec
  • 1 lamaie (doar zeama)
  • 2-3 linguri apa

Mod de preparare Vol-au-Vent cu pui si ciuperci

Umplutura

  1. Se fierbe in 1.5-2 litri de apa, puiul cu legumele si frunzele de dafin. Din momentul in care apa a dat in clocot, se reduce focul la mic-mediu si se lasa sa fiarba 1 ora, spumuind supa din cand in cand.

  2. Dupa ce carnea a fiert, se scoate din apa si se lasa la racit. Se strecoara supa; legumele se arunca iar lichidul se pastreaza. Dupa ce s-a racit, se dezoseaza puiul si se taie in cubulete.

  3. Ciupercile se calesc intr-o lingura de unt, 1minut, la foc iute, apoi se adauga carnea si usturoiul si se prajesc usor (5 minute). Se asezoneaza, dupa gust, cu sare si piper.

  4. Se caleste faina in 2 linguri de unt topit, 1 minut. Se stinge cu 1 litru din supa strecurata, care se adauga treptat, amestecand continuu, pentru a preveni aparitia cocoloaselor. Cand s-a format un sos omogen, se adauga smantana lichida si se lasa sa fiarba la foc mic, 8-10 minute, pana cand rezulta un sos cremos.

  5. Mixul de ciuperci si carne se adauga in sos, impreuna cu 1 galbenus de ou, vinul si zeama de lamaie, se amesteca si se lasa sa mai dea intr-un clocot. Umplutura obtinuta se asezoneaza dupa gust, cu sare si piper, se stinge focul si se acopera cu folie de aluminiu, ca sa se pastreze calda.

Cosuletele de Vol-au-Vent

  1. Se decongeleaza aluatul si se decupeaza 16-20 de discuri, cu o forma sau un pahar cu diametrul de 10 cm, dat prin faina.

  2. Jumatate din rondelele obtinute se decupeaza din nou cu o alta forma mai mica, cu diametrul de 3 cm, obtinand niste cercuri.

  3. Se tapeteaza o tava cu foaie de copt si se asambleaza cosuletele: se asaza discurile in tava si se ung cu un amestec de ou si doua linguri de apa.

  4. Peste discuri se asaza cercurile, unse de asemenea cu ou, ca sa se lipeasca.

  5. Tava se introduce in congelator, pentru 30 min.Intre timp, se incalzeste cuptorul la 230 grade Celsius.

  6. Se introduce tava cu cosulete, 15-20 min, pana se rumenesc frumos.

Asamblarea preparatului

  1. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se asaza pe platoul de servire, se pune umplutura, se decoreaza cu frunze proaspete de patrunjel si se pot servi.