Macarons

Ingrediente Macarons

Compozitie
  • 90 gr zahar pudra
  • 45 gr albus de ou (cca. 2 albusuri mici)
  • 10 gr zahar tos
  • 50 gr faina de migdale
Umplutura
  • 120 ml lapte
  • 10 gr amidon porumb sau cartofi
  • 7,5 gr cacao
  • 12,5 gr zahar
  • 62,5 gr unt nesarat, la temperatura camerei
  • 1/2 plic zahar vanilat

Mod de preparare Macarons

  1. Se preincalzeste cuptorul la 150 de grade Celsius.

  2. Se mixeaza 2-3 minute albusurile, apoi se adauga jumatate de lingurita rasa de zahar tos. Se repeta aceasta operatie de inca 2 ori, apoi se adauga tot zaharul si se mixeaza pana cand albusurile se intaresc si capata consistenta de bezea.

  3. Intr-un castronel se amesteca zaharul pudra cu faina de migdale si se adauga treptat, in bezea, amestecand usor si cu grija, de sus in jos.

  4. Va rezulta un aluat cremos dar lucios si ferm.

  5. Se pregateste tava. Se spala, se usuca si se tapeteaza cu hartie de copt.

  6. Se umple cu aluat o punga cu varful taiat si se formeaza macarons cu diametrul de aproximativ 4 cm.

  7. Se lasa asa, la temperatura camerei, 1 ora sau pana cand nu se vor lipi de deget, la atingere.

  8. Se coc 10-13 minute in cuptor. Nu inchideti focul care este in continuare necesar pentru prepararea umpluturii.

  9. Se scot si se lasa sa se raceasca in tava. Dupa ce s-au racit se desprind cu spatula si se asaza pe un gratar.

Umplutura

  1. Pentru umplutura propunem o crema de ciocolata dar poate fi folosita orice alta crema doriti.

  2. Intr-o craticioara se amesteca cacao cu zaharul, amidonul si cateva linguri de lapte.

  3. Se omogenizeaza pana se obtine o pasta fara cocoloase apoi se adauga, amestecand constant, restul de lapte.

  4. Se pune la foc mic, 6-7 minute, amestecand constant, apoi 1 minut, la cuptor.

  5. Se scoate din cuptor, se lasa sa ajunga la temperatura camerei si se freaca impreuna cu untul, tot la temperatura camerei. Atentie: daca ingredientele nu au aceeasi temperatura exista riscul ca umplutura sa se taie.

  6. Se lipesc doi macarons cu crema de ciocolata rece.

  7. Se asaza pe un platou si se pot servi.

    Din cantitatile mentionate rezulta 20 de bucati.