-
Se preincalzeste cuptorul la 150 de grade Celsius.
-
Se mixeaza 2-3 minute albusurile, apoi se adauga jumatate de lingurita rasa de zahar tos. Se repeta aceasta operatie de inca 2 ori, apoi se adauga tot zaharul si se mixeaza pana cand albusurile se intaresc si capata consistenta de bezea.
-
Intr-un castronel se amesteca zaharul pudra cu faina de migdale si se adauga treptat, in bezea, amestecand usor si cu grija, de sus in jos.
-
Va rezulta un aluat cremos dar lucios si ferm.
-
Se pregateste tava. Se spala, se usuca si se tapeteaza cu hartie de copt.
-
Se umple cu aluat o punga cu varful taiat si se formeaza macarons cu diametrul de aproximativ 4 cm.
-
Se lasa asa, la temperatura camerei, 1 ora sau pana cand nu se vor lipi de deget, la atingere.
-
Se coc 10-13 minute in cuptor. Nu inchideti focul care este in continuare necesar pentru prepararea umpluturii.
-
Se scot si se lasa sa se raceasca in tava. Dupa ce s-au racit se desprind cu spatula si se asaza pe un gratar.
Umplutura
-
Pentru umplutura propunem o crema de ciocolata dar poate fi folosita orice alta crema doriti.
-
Intr-o craticioara se amesteca cacao cu zaharul, amidonul si cateva linguri de lapte.
-
Se omogenizeaza pana se obtine o pasta fara cocoloase apoi se adauga, amestecand constant, restul de lapte.
-
Se pune la foc mic, 6-7 minute, amestecand constant, apoi 1 minut, la cuptor.
-
Se scoate din cuptor, se lasa sa ajunga la temperatura camerei si se freaca impreuna cu untul, tot la temperatura camerei. Atentie: daca ingredientele nu au aceeasi temperatura exista riscul ca umplutura sa se taie.
-
Se lipesc doi macarons cu crema de ciocolata rece.
-
Se asaza pe un platou si se pot servi.
Din cantitatile mentionate rezulta 20 de bucati.