Din cantitatile mentionate rezulta 24 – 36 gogosi.
-
Se preincalzeste cuptorul la 160 grade Celsius.
-
Cu ajutorul unui mixer de mana se amesteca zaharul, uleiurile (atat cel solid cat si cel lichid) si praful de copt, intr-un castron mare. Se adauga vinul si extractul de anason si se omogenizeaza.
-
Se adauga faina treptat (cate o cana, se omogenizeaza si apoi se toarna o alta cana de faina). Aluatul va fi uscat si faramicios.
-
Se ia o cantitate mica de aluat, se ruleaza cu mana sub forma unui snur cu grosime de aproximativ 1 cm. Se taie cu cutitul bucati de 10 cm si se unesc capetele obtinand astfel forma specifica de inel.
-
Se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt (fara sa fie unsa cu grasime) si se coc 15 – 18 minute, pana cand devin aurii.
-
Se lasa sa se raceasca 10 minute apoi se iau din tava cu o spatula. Cat sunt calde se orneaza cu zahar granulat si pot fi servite.