Gogosi inelus cu vin – Rosquillas de Vino

Ingrediente Gogosi inelus cu vin – Rosquillas de Vino

Compozitie
  • 1 cana vin alb
  • 1 cana zahar
  • 1 cana ulei vegetal
  • 1 cana ulei de palmier in stare solida
  • 3 lingurite praf de copt
  • 2 linguri extraxt de anason stelat
  • 6 cani faina
  • pentru decor zahar granulat

Mod de preparare Gogosi inelus cu vin – Rosquillas de Vino

Din cantitatile mentionate rezulta 24 – 36 gogosi.

  1. Se preincalzeste cuptorul la 160 grade Celsius.

  2. Cu ajutorul unui mixer de mana se amesteca zaharul, uleiurile (atat cel solid cat si cel lichid) si praful de copt, intr-un castron mare. Se adauga vinul si extractul de anason si se omogenizeaza.

  3. Se adauga faina treptat (cate o cana, se omogenizeaza si apoi se toarna o alta cana de faina). Aluatul va fi uscat si faramicios.

  4. Se ia o cantitate mica de aluat, se ruleaza cu mana sub forma unui snur cu grosime de aproximativ 1 cm. Se taie cu cutitul bucati de 10 cm si se unesc capetele obtinand astfel forma specifica de inel.

  5. Se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt (fara sa fie unsa cu grasime) si se coc 15 – 18 minute, pana cand devin aurii.

  6. Se lasa sa se raceasca 10 minute apoi se iau din tava cu o spatula. Cat sunt calde se orneaza cu zahar granulat si pot fi servite.