Rețete
Filtre active:
Românesc
- 100 minute
- Mediu
Prepararea aluatului
Se preincalzeste cuptorul la 180 grade. Stafidele se pun la inmuiat in 2 linguri de rom. Se cerne faina.
Se pune laptele la incalzit impreuna cu zaharul si vanilia. Untul se topeste…
- 80 minute
- Ușor
Carnea care nu este potrivita pentru friptura, este ideala pentru stufat. De obicei, coastele si putin gat, ca sa aiba grasime.
Se portioneaza carnea de miel in bucati potrivite si se…
- 180 minute
- Mediu
Gutuile se curata de cotoare si seminte dupa care se cantaresc si se dau prin razatoarea cea mare. Se amesteca cu zaharul si se lasa 2 ore.
Se pun la fiert cu 150…
- 100 minute
- Ușor
Din cantitatile mentionate rezulta 5 borcane de 400 gr si 1 borcan de 250 gr.
Buretii se spala bine si se pun la fiert in apa. Se lasa cam o ora la foc…
- 60 minute
- Ușor
Se taie ceapa marunt. Se pune la fiert impreuna cu morcovul, patrunjelul si telina, intregi.
Se fierbe borsul separat.
Se curata dovleceii si se taie cubulete.
Se oparesc putin rosiile se curata de pielita…
- 120 minute
- Mediu
Se taie carnea de vita in bucati potrivite si se pune la fiert intr-o oala cu 2-3 l apa, aproximativ o ora.
Cand incepe sa fiarba, se ia spuma. Cand carnea este…
- 15 minute
- Ușor
Faina se toarna intr-un castron, se face o adancitura in mijloc si se adauga ouale intregi. Peste oua, se toarna laptele, se adauga zaharul si se presara cu putina sare.
Se omogenizeaza…
- 120 minute
- Mediu
Se preincalzeste cuptorul, la 180 grade Celsius.
Maruntaiele de miel se trec prin masina de tocat carne si se amesteca impreuna cu ouale crude, miezul unei felii de paine muiata in apa,…
- 50 minute
- Mediu
Se aleg frunzele de urzici si se spala in mai multe ape.
Se fierb in apa clocotita cu sare. Dupa ce s-au fiert, se scurg in sita si apoi se maruntesc pe…
- 100 minute
- Mediu
Se topeste margarina in ulei, apoi se lasa sa ajunga la temperatura camerei.
Se pregateste o maia din drojdie, putina apa calduta, 1 lingura de zahar si o lingura de faina. Se lasa…