Ciorba de dovlecei

Ingrediente Ciorba de dovlecei

Compozitie
  • 4 dovlecei
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 telina
  • 3 rosii
  • 1 l bors
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1/2 legatura marar
  • 1/2 legatura leustean
  • 1 galbenus de ou (optional)
  • 2 linguri smantana sau iaurt (optional)
  • dupa gust sare

Mod de preparare Ciorba de dovlecei

  1. Se taie ceapa marunt. Se pune la fiert impreuna cu morcovul, patrunjelul si telina, intregi.

  2. Se fierbe borsul separat.

  3. Se curata dovleceii si se taie cubulete.

  4. Se oparesc putin rosiile se curata de pielita si se taie in cuburi potrivite.

  5. Dupa ce zarzavatul a fiert, se adauga borsul, dovleceii si rosiile. 

  6. Se asezoneaza dupa gust, cu sare si se fierbe pana cand dovleceii sunt gata.

  7. Se stinge focul, se adauga verdeata, tocata fin si, optional, se drege cu un galbenus de ou batut cu smantana si 1 polonic de ciorba.