Rețete

Filtre active:
Românesc
Pentru fiecare tip de tocanita se foloseste (in general) foarte multa ceapa si ideal este ca aceasta prin calire sa capete o culoare aramie. Se spala foarte bine ciupercile si, teoretic, se curata….
Se alege fasolea bob cu bob, se spala in 2-3 ape si se lasa la inmuiat 6-8 ore (peste noapte). Se arunca apa in care a stat, se acopera cu apa fierbinte,…
Prazul si ceapa se taie felii subtiri si se prajesc in uleiul de masline. In momentul in care ceapa si prazul au devenit moi, se sting cu vin. Se curata si se taie in…
Se curata cartofii, se spala si se fierb. Din ei se face un piure, peste care se adauga morcovii dati prin razatoarea mare, 1 lingura de ulei si sarea. Se caleste ceapa si usturoiul…
Se spala dovleacul si i se taie capacul in asa fel incat deschiderea sa nu fie foarte mare, pentru ca peretii dovleacului trebuie sa sustina umplutura in timpul coacerii. Se scobeste cu grija…
Se prepara maiaua intr-un castronel, amestecand 1 lingurita de zahar cu drojdia si 2 linguri de apa calduta.Dupa 10 minute, cand a crescut, maiaua se adauga peste faina. Adaugati apa calduta in…
Se pun stafidele la inmuiat in putina apa calda, cat sa le acopere. Se iau gutuile, se spala, se taie un capac in partea superioara, la codita si, cu un cutitas ascutit, se…
Biscuitii se sfarama in bucati mici, nuca se piseaza, rahatul se taie in bucatele mici si subtiri, apoi se amesteca totul intr-un vas. Se fierbe apa cu zaharul pana cand acesta se…
Se pune faina intr-un castron, se face loc la mijloc, se pun uleiul, sarea si o ceasca de apa calda. Se framanta cu mana si se face un aluat potrivit, adaugand un…
Fasolea, inmuiata in prealabil cel putin 2 ore, se pune la fiert si dupa ce da cateva clocote, se schimba apa cu alta apa tot fierbinte. Se adauga morcovul, albitura si ceapa…