-
Se spala dovleacul si i se taie capacul in asa fel incat deschiderea sa nu fie foarte mare, pentru ca peretii dovleacului trebuie sa sustina umplutura in timpul coacerii.
-
Se scobeste cu grija dovleacul si se elimina semintele.
-
Se pune dovleacul intr-o tava, se toarna in el un pahar de apa si se da la cuptor la foc mediu (150 grade) aprox 20 minute.
-
Dupa cele 20 de minute, se elimina apa din dovleac si se mai lasa 20 de minute.
-
In acest timp se prepara orezul. Se spala orezul in cateva ape si se mai lasa cateva minute la inmuiat. Cat timp se inmoaie, se taie legumele si se calesc intr-o lingura de ulei de masline.
-
Cand s-au inmuiat, se adauga orezul peste legumele calite, se amesteca bine si se lasa pilaful de orez cu legume la foc mediu trei minunte. Dupa aceste minute se adauga supa de legume. Pentru un pilaf de orez perfect la o masura de orez se adauga trei masuri de supa.
-
Se scoate dovleacul din cuptor si se umple cu amestecul de orez si legume. Peste orez se mai adauga cateva linguri de supa. Se da la foc domol (180 grade), asezat intr-o tava mare pe hartie de copt unsa cu ulei. Se lasa la cuptor pana dovleacul se rumeneste (maxim 30 min).
- Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca putin, apoi se poate servi. Acest preparat este foarte gustos si la temeperatura camerei.