Musaca de cartofi cu soia

Ingrediente Musaca de cartofi cu soia

Compozitie
  • 2 kg cartofi
  • 4 morcovi
  • 150 gr soia granule
  • 4 cepe
  • 1 catel de usturoi
  • 1 legatura de marar
  • 6 linguri de ulei
  • dupa gust sos de rosii, sare, piper

Mod de preparare Musaca de cartofi cu soia

  1. Se curata cartofii, se spala si se fierb.

  2. Din ei se face un piure, peste care se adauga morcovii dati prin razatoarea mare, 1 lingura de ulei si sarea.

  3. Se caleste ceapa si usturoiul zdrobit intr-o lingura de ulei. Peste ea se adauga soia, o cana cu apa si legatura de marar tocata marunt.

  4. Se amesteca pana ce soia se umfla. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina sau pesmet. Se poate folosi si hartia de copt pentru a evita ca mancarea sa se lipeasca de tava.

  5. Se adauga un strat de piure, apoi umplutura de soia. Optional, deasupra se poate turna o cana de sos de rosii.

  6. Se da tava la cuptor pentru 30 de minute. Cand este rumenita, se scoate din cuptor, se portioneaza si se serveste cu sos de rosii.