Placinta cu branza

Ingrediente Placinta cu branza

Pentru aluat
  • 500 gr faina
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 ceasca apa calda
Pentru umplutura
  • 300 gr branza de vaci
  • 50 gr unt
  • 1/2 lingura faina
  • 2 oua
  • 1/2 cana lapte
  • 1 praf sare

Mod de preparare Placinta cu branza

  1. Se pune faina intr-un castron, se face loc la mijloc, se pun uleiul, sarea si o ceasca de apa calda.

  2. Se framanta cu mana si se face un aluat potrivit, adaugand un strop de apa calda, daca mai e nevoie.

  3. Dupa ce a fost bine framantat si batut de masa, aluatul se lasa 10 minute intr-un loc cald, acoperit cu un servet.

  4. Se intinde foaia foarte subtire si se taie in bucati de marimea tavii in care se va aseza placinta.

  5. Pentru umplutura se freaca intr-un castron branza cu untul, se adauga ouale, amestecand mereu, iar la final se pun si laptele si faina. Se potriveste de sare.

  6. Se unge tava cu unt, se pun 4—5 foi de placinta, unse intre ele cu unt, se adauga umplutura, apoi se mai asaza cateva foi de placinta, la fel, unse intre ele cu unt. Se stropeste totul cu unt topit si se da la cuptor, la foc potrivit, pentru 30-40 minute.

  7. Cand s-a copt, se taie si, optional, se poate servi calda cu smantana.