Supa de praz

Ingrediente Supa de praz

Compozitie
  • 3 bucati praz (mari)
  • 1 ceapa
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 litru supa de legume
  • 150 ml vin alb, sec
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 cartof
  • dupa gust sare si piper

Mod de preparare Supa de praz

  1. Prazul si ceapa se taie felii subtiri si se prajesc in uleiul de masline.

  2. In momentul in care ceapa si prazul au devenit moi, se sting cu vin.

  3. Se curata si se taie in cuburi radacina de patrunjel si cartoful.

  4. Adaugam supa fierbinte, patrunjelul si cartoful. Se fierb 15 minute si apoi se strecoara legumele.

  5. Supa se pastreaza intr-un vas. Legumele se pun in blender (cu putin lichid) si se paseaza, apoi se introduc in vasul in care a ramas supa.

  6. Se drege de sare si piper, dupa gust. Se serveste cu crutoane.