Rețete

Filtre active:
Românesc
Castravetii se spala cu apa rece si se taie bucati. Se pun in apa clocotita si se tin pe foc, pana apa incepe din nou, sa clocoteasca. Se strecoara de apa si se trec…
Din cantitatile mentionate rezulta 15-16 chiftelute. Timpul de gatire depinde de marimea tigaii in care sunt prajite acestea. S-au calculat 3 transe de chiftelute a cate 10 minute, fiecare. 1. Feliile de paine se…
Dupa ce se alege, fasolea se lasa la inmuiat de seara pana dimineata sau minim 2 ore. Daca fasolea este noua, nu trebuie tinuta in apa. Se pune intr-o oala cu apa rece,…
Pentru  mamaliga, se pune apa la fiert cu putina sare. Cand incepe sa fiarba, se adauga  malaiul in ploaie, amestecand mereu. Se va face o mamaliga mai vartoasa. Cand mamaliga este gata,…
Varza se spala bine. Daca este prea sarata se pune la desarat 20-30 minute intr-un castron cu apa rece. Se caleste ceapa intr-o cratita pana se inmoaie putin. Se adauga morcovul ras si…
Se spala foarte bine ciupercile, se lasa sa se scurga, apoi se taie jumatati daca sunt mici. Daca sunt mai mari se taie cubulete. Se fierbe mazarea pe jumatate (15 minute) pana se…
Se spala conopida, se taie bucati si se indeparteaza cotoarele. Se lasa timp de 15 minute in apa rece cu sare. Se taie ceapa, albitura, ardeiul gras, morcovul, cartofii si se pun la fiert. Se…
Conopida se desface buchetele si se pune la fiert pentru 15 min in apa cu sare. Cartofii se fierb in coaja, se curata si se taie felii. Se unge o tava cu ulei si…