Din cantitatile mentionate rezulta 15-16 chiftelute. Timpul de gatire depinde de marimea tigaii in care sunt prajite acestea. S-au calculat 3 transe de chiftelute a cate 10 minute, fiecare.
1. Feliile de paine se inmoaie in apa. Verdeata, ceapa si usturoiul se taie marunt.
2. Intr-un castron, se amesteca painea muiata cu usturoiul, carnea, ouale, sare si piper. Se omogenizeaza, apoi se adauga si verdeata si se amesteca iar.
3. Se toarna faina intr-o farfurie intinsa. Cu mainile ude, se formeaza bile din pasta de carne, se trec prin faina, apoi se turtesc usor intre palme.
4. Uleiul se incinge intr-o tigaie, la foc mediu, apoi se asaza chiftelele si se prajesc 3-4 minute, pe fiecare parte (nu trebuie prajite prea mult pentru ca vor fierbe si in sos).
5. Se scot pe un platou tapetat cu prosoape de hartie.
6. Intr-o tigaie sau o cratita mare, la foc mediu, se caleste ceapa in ulei, impreuna cu toate condimentele, mai putin zaharul. Cand ceapa este usor translucida, se adauga sosul de rosii sau rosiile tocate, zaharul (daca folositi) si se da in 1-2 clocote.
7. Se adauga chiftelele, se reduce focul, se acopera tigaia cu un capac si se lasa sa fiarba innabusit, 10-15 minute, pana scade si se ingroasa putin sosul.
Se orneaza cu patrunjel si marar tocat si se serveste ca atare sau alaturi de piure.