-
Castravetii se spala cu apa rece si se taie bucati.
-
Se pun in apa clocotita si se tin pe foc, pana apa incepe din nou, sa clocoteasca.
-
Se strecoara de apa si se trec printr-un jet de apa rece.
-
Se pun la fiert cu putina apa calda, cat sa ii acopere. Se fierb pana cand sunt moi.
-
Intre timp, se curata ceapa, se taie marunt si se caleste in uleiul incins. Se adauga carnea, taiata bucatele si se prajeste pana capata o culoare maronie.
-
Se toarna 2-3 cani de apa peste carne si se lasa sa fiarba la foc potrivit, 30 de minute, pana scade apa. Apoi, se adauga usturoiul tocat marunt, daca folositi, pasta de ardei si cea de rosii, se stinge totul cu zeama in care au fiert castravetii si se toarna toata compozita obtinuta, peste acestia.
-
Vasul se pune la cuptor, pentru 15-20 de minute. Cand se scoate din cuptor, se presara cu marar proaspat, tocat marunt si se amesteca. Se acopera cu capac si se lasa sa se raceasca putin, dupa care se poate servi.