Mazare cu ciuperci

Ingrediente Mazare cu ciuperci

Compozitie
  • 800 gr mazare
  • 500 gr ciuperci mai mici (pentru sotat)
  • cat este nevoie suc de rosii sau bulion
  • 2 foi dafin
  • 4 cepe mici
  • 5-6 boabe piper negru
  • 3 linguri ulei
  • dupa gust sare
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar

Mod de preparare Mazare cu ciuperci

  1. Se spala foarte bine ciupercile, se lasa sa se scurga, apoi se taie jumatati daca sunt mici. Daca sunt mai mari se taie cubulete.

  2. Se fierbe mazarea pe jumatate (15 minute) pana se inmoaie. Daca se foloseste mazare la conserva este necesar doar sa fie spalata si scursa foarte bine.

  3. Ceapa se taie marunt, se pune intr-o cratita in care s-au incins 2 linguri ulei de masline si se amesteca pana se rumeneste ( dar nu foarte mult ). Apoi se adauga ciupercile, amestecand pana incep sa lase lichid, dupa aceea mazarea, sare si piper. Se lasa sa fiarba, iar la final se adauga sosul de rosii si verdeata tocata marunt.