Bulz

Ingrediente Bulz

Compozitie
  • 500 gr malai
  • 400 ml apa
  • 400 gr branza de burduf sau telemea
  • 50 gr unt
  • 4 oua
  • 1-2 linguri/portie smantana
  • 1 praf sare
  • optional carnaciori, afumatura sau sunca

Mod de preparare Bulz

  1. Pentru  mamaliga, se pune apa la fiert cu putina sare. Cand incepe sa fiarba, se adauga  malaiul in ploaie, amestecand mereu. Se va face o mamaliga mai vartoasa.

  2. Cand mamaliga este gata, se lasa la racit. Se imparte apoi in cate portii este nevoie. Se face cate o scobitura si se pun inauntru branza si o bucatica de unt.

  3. Se pot adauga si carnaciori, afumatura, sunca etc. Se inchide scobitura, se unge cu unt pe deasupra si portiile se dau la cuptor pentru 20 de minute. 

  4. Se serveste cu un ou ochi deasupra si 1-2 linguri de smantana.

    Citeste si: Carnivor pe drum de tara.