Ciorba de fasole

Ingrediente Ciorba de fasole

Compozitie
  • 300 gr fasole uscata
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 telina mica
  • 4-5 rosii sau bulion
  • 1 l bors
  • 3-4 fire patrunjel
  • 3-4 fire marar
  • 3-4 fire leustean

Mod de preparare Ciorba de fasole

  1. Fasolea, inmuiata in prealabil cel putin 2 ore, se pune la fiert si dupa ce da cateva clocote, se schimba apa cu alta apa tot fierbinte.

  2. Se adauga morcovul, albitura si ceapa taiata marunt.

  3. Cand zarzavatul este aproape fiert, se pun sarea, borsul fiert separat si strecurat si rosiile.

  4. Se lasa sa dea impreuna cateva clocote, apoi, dupa ce se stinge focul, se adauga verdeata tocata marunt.