Salam de biscuiti

Ingrediente Salam de biscuiti

Compozitie
  • 1 kg biscuiti
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 kg zahar
  • 1 pachet unt sau margarina
  • 1/2 kg rahat
  • 200 gr miez de nuca
  • 2-3 picaturi esenta de rom
  • 2-3 picaturi esenta de vanilie

Mod de preparare Salam de biscuiti

  1. Biscuitii se sfarama in bucati mici, nuca se piseaza, rahatul se taie in bucatele mici si subtiri, apoi se amesteca totul intr-un vas.

  2. Se fierbe apa cu zaharul pana cand acesta se topeste si se face un sirop, la care se adauga cele 2 linguri de cacao dizolvate in putina apa, untul si esentele de rom si vanilie, dupa gust.

  3. Aceasta compozitie se toarna peste amestecul de biscuiti, rahat si nuca amestecandu-se pana ce biscuitii absorb tot siropul si se inmoaie.

  4. Compozitia se pune in folie alimentara sau celofan, peste care s-a pus nuca sau cacao si se ruleaza pentru a-i da forma dorita.

  5. Se da la frigider pentru 1 ora, inainte de a se servi.