Ciorba de vacuta

Ingrediente Ciorba de vacuta

Compozitie
  • 500 gr carne vita
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel radacina
  • 1/2 telina
  • 200 gr mazare verde
  • 2 cartofi
  • 2 rosii sau echivalent bulion
  • 1 legatura patrunjel frunze

Mod de preparare Ciorba de vacuta

  1. Se taie carnea de vita in bucati potrivite si se pune la fiert intr-o oala cu 2-3 l apa, aproximativ o ora.

  2. Cand incepe sa fiarba, se ia spuma. Cand carnea este aproape fiarta, se adauga ceapa, morcovul, radacina de patrunjel si telina taiate cubulete, mazarea. Se fierb 20 – 25 minute. Dupa 20 de minute se adauga rosiile sau bulionul, Se lasa sa fiarba inca 10 minute.

  3. Se inchide focul si se adauga patrujelul tocat marunt.