Stufat de miel

Stufat de miel

Ingrediente Stufat de miel

Compozitie
  • 1 kg carne de miel (coaste, gat etc)
  • 8 legaturi ceapa verde
  • 8 legaturi usturoi verde
  • 2-3 linguri bulion
  • 100 ml ulei
  • 50 ml vin alb (optional)
  • 100 ml bors (optional)
  • 1 lingura otet (optional)
  • 1 lingurita amestec condimente pentru miel
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare Stufat de miel

  1. Carnea care nu este potrivita pentru friptura, este ideala pentru stufat. De obicei, coastele si putin gat, ca sa aiba grasime.
  2. Se portioneaza carnea de miel in bucati potrivite si se prajeste pe toate partile, in ulei incins. Daca are suficienta grasime se poate renunta la ulei.
    Dupa ce s-a rumenit bine, se scoate carnea si se aseaza intr-o oala cu capac, care poate fi introdusa in cuptor.
  3. In grasimea ramasa se calesc ceapa si usturoiul taiate in bucati mari ori impletite in forma de opt sau coronita.
    Dupa ce s-au înmuiat, se condimenteaza cu sare si piper sau cu o lingurita de amestec de condimente pentru miel si se adauga bulionul diluat cu apa.
  4. Optional se pot adauga 50 ml vin alb, 100 ml bors sau o lingura de otet pentru un plus de savoare. Adaugati atata lichid, cat sos doriti sa obtineti.
  5. Se lasa sa dea intr-un clocot apoi se ia cratita de pe foc.
  6. Se pune sosul obtinut peste carne si se da la cuptor sau se tine pe aragaz, la foc foarte mic, 30 min.