- Carnea care nu este potrivita pentru friptura, este ideala pentru stufat. De obicei, coastele si putin gat, ca sa aiba grasime.
- Se portioneaza carnea de miel in bucati potrivite si se prajeste pe toate partile, in ulei incins. Daca are suficienta grasime se poate renunta la ulei.
Dupa ce s-a rumenit bine, se scoate carnea si se aseaza intr-o oala cu capac, care poate fi introdusa in cuptor. - In grasimea ramasa se calesc ceapa si usturoiul taiate in bucati mari ori impletite in forma de opt sau coronita.
Dupa ce s-au înmuiat, se condimenteaza cu sare si piper sau cu o lingurita de amestec de condimente pentru miel si se adauga bulionul diluat cu apa. - Optional se pot adauga 50 ml vin alb, 100 ml bors sau o lingura de otet pentru un plus de savoare. Adaugati atata lichid, cat sos doriti sa obtineti.
- Se lasa sa dea intr-un clocot apoi se ia cratita de pe foc.
- Se pune sosul obtinut peste carne si se da la cuptor sau se tine pe aragaz, la foc foarte mic, 30 min.