Drob de miel

Ingrediente Drob de miel

Compozitie
  • 500 gr maruntaie miel (inima, ficat, plamani)
  • 2 oua
  • 1 felie de paine
  • 1 lingura smantana
  • 5-6 legaturi verdeata tocata (patrunjel si marar)
  • 1-2 legaturi ceapa verde
  • 2 linguri ulei
  • dupa gust sare
  • dupa gust piper
  • optional 2-3 oua fierte
  • 1 prapur miel

Mod de preparare Drob de miel

  1. Se preincalzeste cuptorul, la 180 grade Celsius.

  2. Maruntaiele de miel se trec prin masina de tocat carne si se amesteca impreuna cu ouale crude, miezul unei felii de paine muiata in apa, smantana si verdeata tocata. Se presara cu sare si se da deoparte.

  3. Prapurul se spala bine, in mai multe ape si se intinde intr-o tava de cozonac unsa cu ulei, astfel incat marginile acestuia sa atarne peste marginile tavii, pentru a putea inchide drobul

  4. Se asaza umplutura peste prapur, se niveleaza, apoi se inveleste cu marginile prapurului care atarna din tava. Se coase prapurul si se introduce tava in cuptor, pentru 35-40 minute.

  5. Optional, se pot adauga in umplutura, oua fierte, intregi sau taiate felii.