Clatite cu dulceata

Ingrediente Clatite cu dulceata

Compozitie
  • 2 cesti faina
  • 4 oua
  • 2 pahare lapte
  • 1 vf de cutit sare
  • 4 lingurite zahar
  • 4 lingurite unt sau ulei
  • 2 linguri unt topit sau ulei pentru uns tigaia
  • 1 1/2-2 borcane dulceata sau gem

Mod de preparare Clatite cu dulceata

  1. Faina se toarna intr-un castron, se face o adancitura in mijloc si se adauga ouale intregi. Peste oua, se toarna laptele, se adauga zaharul si se presara cu putina sare.

  2. Se omogenizeaza compozitia cu ajutorul unei furculite avand grija sa nu ramana cocoloase.

  3. Compozitia obtinuta trebuie sa aiba consistenta unei smantane subtiri.

  4. Se infierbanta la foc mediu, o tigaie. Se unge cu putin unt sau ulei si, cu ajutorul unui polonic, se ia din compozitie si se toarna in tigaie, uniform.

  5. Cand s-a rumenit pe o parte, se intoarce clatita pe cealalta parte, saltand cu o miscare iute tigaia sau folosind un cutit lat.

  6. Se procedeaza la fel pana la terminarea compozitiei. Inainte de a lua o noua cantitate de compozitie, aceasta se amesteca pentru a o omogeniza. Daca incepe sa devina vascoasa, se subtiaza cu putin lapte. Clatitele se asaza una peste alta, pe o farfurie intinsa.

  7. Cand sunt toate gata, se umplu pe rand cu gem sau cu dulceata.

    Folosind o tigaie mijlocie, din cantitatile mentionate, rezulta 40 de clatite