-
Faina se toarna intr-un castron, se face o adancitura in mijloc si se adauga ouale intregi. Peste oua, se toarna laptele, se adauga zaharul si se presara cu putina sare.
-
Se omogenizeaza compozitia cu ajutorul unei furculite avand grija sa nu ramana cocoloase.
-
Compozitia obtinuta trebuie sa aiba consistenta unei smantane subtiri.
-
Se infierbanta la foc mediu, o tigaie. Se unge cu putin unt sau ulei si, cu ajutorul unui polonic, se ia din compozitie si se toarna in tigaie, uniform.
-
Cand s-a rumenit pe o parte, se intoarce clatita pe cealalta parte, saltand cu o miscare iute tigaia sau folosind un cutit lat.
-
Se procedeaza la fel pana la terminarea compozitiei. Inainte de a lua o noua cantitate de compozitie, aceasta se amesteca pentru a o omogeniza. Daca incepe sa devina vascoasa, se subtiaza cu putin lapte. Clatitele se asaza una peste alta, pe o farfurie intinsa.
-
Cand sunt toate gata, se umplu pe rand cu gem sau cu dulceata.
Folosind o tigaie mijlocie, din cantitatile mentionate, rezulta 40 de clatite