Pricomigdale

Ingrediente Pricomigdale

Compozitie
  • 600 gr migdale
  • 2 oua
  • 340 gr zahar (alb sau brun, dupa preferinte)
  • 2 pliculete zahar vanilat

Mod de preparare Pricomigdale

  1. Se oparesc migdalele, cu apa clocotita. Se lasa 5 minute, apoi se scot din apa si se curata de pielita.

  2. Se trec prin masina de tocat nuci sau se toaca in blender, apoi se amesteca impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.

  3. Se bate oul cu furculita, cateva minute, apoi se toarna peste mixul de zahar si migdale. Se omogenizeaza pana cand capata o consistenta lipicioasa.

  4. Se tapeteaza o tava pentru cuptor, cu hartie de copt.

  5. Se formeaza cu mana, mici bilute, se turtesc intre palme, apoi se asaza in tava.

  6. Se introduc la cuptor 20-30 minute, pana se rumenesc usor.