Trufe de ciocolata cu miere

Ingrediente Trufe de ciocolata cu miere

Compozitie
  • 200 gr ciocolata menaj preferabil amaruie
  • 100-150 gr smantana grasa (peste 35% grasime)
  • pentru pudrat cacao
  • dupa gust miere

Mod de preparare Trufe de ciocolata cu miere

  1. Daca doriti sa preparati trufele cu ciocolata de casa gasiti reteta aici.

  2. Se topeste ciocolata la aburi, intr-un vas de sticla, adica la baine-marie. Se amesteca pana cand toata ciocolata se topeste si nu mai raman bucati solide.

  3. Separat, se fierbe smantana pana da intr-un clocot. Smantana de buna calitate ar trebui sa tina la fiert.

  4. Cand ambele ingrediente s-au topit, se toarna smantana peste ciocolata topita, amestecand continuu cu un tel. Este necesar ca vasul cu ciocolata sa isi pastreze temperatura, asa ca focul va fi oprit dar castronul va fi tinut in continuare peste apa calda.

  5. Cu cat se pune mai multa smantana, cu atat trufele vor fi mai pufoase. De regula raportul ciocolata:smantana este 2:1. Se poate pune mai mult avand grija sa ramana totusi gustul de ciocolata.

  6. Foarte important este sa se amestece continuu pana se obtine o textura fina si pufoasa.

  7. Daca in acest moment amestecul nu este suficient de dulce (smantana s-ar putea sa dea o tenta putin acrisoara), se poate adauga miere in compozitie, incorporand-o bine.

  8. Se introduce acest amestec in frigider pentru cateva ore, sau in congelator daca va grabiti, avand grija sa nu inghete. Dupa ce compozitia s-a intarit, cu o lingurita, sau cu o cupa pentru inghetata, se formeaza bile care vor fi asezate intr-o farfurie pe care s-a presarat cacao.

  9. Se presara si deasupra lor cacao.

  10. Se scot apoi pe o farfurie si pot fi servite.