Pui de balta – In gastronomie, este denumirea inscrisa pe lista de bucate pentru preparatele din pulpe de broasca. Puii de balta se gasesc, de obicei, congelati, ambalati in pachete denumite “brichete”, de diferite greutati.
Timpul de preparare mentionat nu cuprinde si timpul de marinare.
-
Dupa ce s-au decongelat, pulpele de broasca se spala bine si se introduc intr-un bol mare, se stropesc cu zeama de lamaie, se toarna deasupra gheata zdrobita si se introduc in frigider, 1-3 ore.
-
Intr-un castronel, se amesteca laptele, cu galbenusurile de ou si 2 lingurite de ulei. Se bat albusurile pana se intaresc, apoi se amesteca cu mixul de galbenusuri si ou.
-
Se scot pulpele de broasca din frigider si se presara cu putin piper cayenne, dar nu este obligatoriu.
-
Intr-o farfurie intinsa, se toarna faina si se asaza la indemana.
-
Se toarna ulei, pana la jumatatea tigaii pe care o veti folosi si se incinge la foc mediu.
-
Se trec pulpele de broasca prin ou si prin faina si se prajesc in baie de ulei, pana cand devin maron-aurii. Se scot cu spumiera, pe prosoape de hartie se mai presara cu piper cayenne, daca folositi.
Se pot servi insotite de un sos dulce sau iute. De exemplu, o salsa de rosii ar fi o idee excelenta.