Inele de calamar cu salata rucola si sos tartar

Ingrediente Inele de calamar cu salata rucola si sos tartar

Compozitie
  • 2 cani ulei de alune sau de masline pentru prajit
  • 1 kg inele de calamar congelate
  • 4 linguri amidon de porumb
  • 8 linguri gris
  • 2 lingurite sare
  • 2 lingurite paprika
  • 800 gr rucola spalata (200 gr/portie)
  • dupa gust ulei de masline extravirgin, suc de lamaie, sare si piper
  • pentru servire sos tartar (8-10 linguri)

Mod de preparare Inele de calamar cu salata rucola si sos tartar

  1. Intr-o punga care se inchide ermetic se pun amidonul, grisul, 2 lingurite de sare si paprika.

  2. Inelele de calamar decongelate se introduc in punga si se scutura bine.

  3. Se incinge uleiul. Cand uleiul este suficient de incins se frig inelele de calamar pana capata o frumoasa culoare aurie (2 minute pe fiecare parte sunt mai mult decat suficiente).

  4. Se spala rucola si se asaza intr-un castron pentru salata. Se face o vinegreta simpla din ulei de masline extravirgin, suc de lamaie, sare si piper si se toarna peste rucola. Se amesteca si se lasa 5 minute.

  5. Se asaza inelele de calamar pe un platou si se servesc cu salata rucola si cu sos tartar (optional).