Risotto cu fructe de mare

Usturoiul se caleste in ulei, dupa care se adauga fructele de mare taiate, patrunjel, se amesteca si se lasa sa se fiarba incetisor. In alt vas, se caleste ceapa, se adauga orezul, se lasa sa se caleasca si acesta putin, dupa care se toarna putin vin alb si se lasa sa se evapore.
Risotto cu fructe de mare

Ingrediente Risotto cu fructe de mare

Compozitie
  • 400 gr fructe de mare proaspete sau congelate
  • 250 gr orez
  • 1 cana vin alb sec
  • 1 ceapa mica
  • 2-3 catei de usturoi striviti si taiati marunt
  • pentru calit ulei de masline
  • 1 lingura unt
  • 1 legatura patrunjel
  • dupa gust sare

Mod de preparare Risotto cu fructe de mare

  1. Usturoiul se caleste in ulei, dupa care se adauga fructele de mare taiate, patrunjel, se amesteca si se lasa sa se fiarba incetisor.
  2. In alt vas, se caleste ceapa, se adauga orezul, se lasa sa se caleasca si acesta putin, dupa care se toarna putin vin alb si se lasa sa se evapore.
  3. Se incalzeste putina apa.
  4. Se amesteca orezul cu o parte din fructele de mare (se pastreaza cateva la prajit pentru decorat), se adauga apa calda si se sareaza dupa gust.
  5. Apa calda se adauga de cate ori este nevoie. Se amesteca mereu, pana cand e gata.
  6. Catre sfarsit, se pune putin unt si se lasa sa scada apa de tot.
  7. Se serveste imediat, decorand cu restul de fructe de mare.