Ficatei de pui cu sos de lamaie

Ingrediente Ficatei de pui cu sos de lamaie

Compozitie
  • 1 kg ficatei de pui, spalati si curatati
  • 4 linguri ulei de masline extravirgin
  • dupa gust sare si piper negru, proaspat macinat
  • 120 gr unt
  • 4 lamai (doar sucul)
  • 1 legatura mica coriandru sau patrunjel proaspat, tocat marunt
  • garnitura frunze de salata verde si felii de castravete

Mod de preparare Ficatei de pui cu sos de lamaie

Acest fel de mancare este tipic pentru zona Lazio. Traditional, ficateii se insira pe frigarui de lemn si se servesc alaturi de frunze de salata verde.

  1. Se unge cu ulei o tigaie-gratar sau un gratar de aragaz. Se incinge bine si se asaza ficateii. Se prajesc 2-3 minute, pe fiecare parte, pana cand sunt bine facuti.

  2. Se topeste untul si se amesteca impreuna cu sucul de lamaie si patrunjelul.

  3. Se ung ficateii cu acest sos, se asaza pe farfurii decorate cu frunze de salata verde si felii de castravete si se pot servi.