-
Se topeste untul intr-o tigaie.
-
Se adauga ceapa si se soteaza 5 minute.
-
Se toarna faina in ploaie si se amesteca 1 minut.
-
Amestecand constant, se toarna laptele, in fir subtire, astfel incat sa nu se formeze cocoloase si se aduce la fierbere.
-
Se ia de pe foc si se adauga foaia de dafin si fructele de mare si somonul afumat, taiat cuburi.
-
Se amesteca bine, se acopera cu un capac si se lasa 20 de minute, deoparte. Datorita laptelui fierbinte, pestele va fi pe jumatate facut. Dupa 20 de minute, foaia de dafin se scoate din sos si se adauga coriandrul sau patrunjelul, tocat marunt.
-
Se prepara foile de lasagna, conform indicatiilor de pe pachet, apoi se scurg bine.
-
Se scurge porumbul si se adauga in sos. Se asezoneaza, dupa gust, cu sare si piper.
-
Cuptorul se incalzeste la 200 grade Celsius.
-
Intr-un vas de yena, se toarna un sfert din sos, apoi se asaza o treime din foile de lasagna. Urmeaza, alt rand de sos si alt strat de lasagna, pana se termina foile de lasagna. Ultimul strat va fi de sos.
-
Se presara parmezanul si se introduce vasul, in cuptor, timp de 45 de minute, pana cand capata o crusta aurie.
-
Se presara cu patrunjel sau coriandru proaspat tocat si se serveste imediat.