Tagliatelle cu spanac si ciuperci

Ingrediente Tagliatelle cu spanac si ciuperci

Compozitie
  • 200 gr tagliatelle sau orice alt tip de paste
  • 100 gr spanac proaspat
  • 5 ciuperci proaspete
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 cana smantana lichida
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • dupa gust sare si piper negru, proaspat macinat
  • pentru servire parmezan ras

Mod de preparare Tagliatelle cu spanac si ciuperci

  1. Pastele se pun la fiert in apa cu sare, respectand instructiunile de pe ambalaj.  Intre timp, se curata si se feliaza ciupercile, se toaca usturoiul si se spala spanacul.

  2. Usturoiul se caleste 1 minut, amestecand continuu. Se adauga spanacul si, dupa cateva secunde, ciupercile. Dupa 10 – 15 minute, cand s-au facut ciupercile, se adauga cele 2 tipuri de smantana si pastele. Se asezoneaza cu sare si piper, se adauga oregano si busuiocul, se lasa sa dea intr-un clocot – doua si se stinge focul.

  3. Se presara cu parmezan ras si se poate servi.