Mancare de scoici in sos de vin si rosii

Ingrediente Mancare de scoici in sos de vin si rosii

Compozitie
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 2 lingurite usturoi, tocat marunt
  • 1/4 cana vin alb sec
  • 1 lingurita suc de lamaie, proaspat stors
  • 1/4 lingurita fulgi de ardei iute, striviti cu dosul unei linguri
  • 400 gr rosii conservate in suc propriu (se vor folosi cu tot cu suc, taiate mare)
  • 230 gr supa de peste strecurata
  • 900 gr scoici proaspete in cochilie, carantinate si curatate sau 500 gr scoici congelate
  • 2 linguri coriandru sau patrunjel, tocat marunt

Mod de preparare Mancare de scoici in sos de vin si rosii

Acest fel de mancare se prepara de obicei, cu scoici proaspete dar puteti folosi cu succes scoici congelate, fara cochilie.
Vezi aici cum se curata scoicile proaspete. Timpul mentionat nu include si timpul necesar carantinarii si curatarii scoicilor.

  1. Se incinge uleiul intr-un tuci sau o oala cu peretii grosi, la foc mediu-iute. Se soteaza usturoiul, 1 minut, apoi se adauga vinul, sucul de lamaie, piperul, rosiile si supa de peste.

  2. Se aduce la fierbere si se adauga scoicile. Se reduce focul, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba in clocote mici, 5 minute, pana cand cochiliile s-au deschis. Se arunca toate scoicile care au ramas inchise.

  3. Oala se ia de pe foc, scoicile si sosul rezultat se asaza pe platourile de servire si se presara cu patrunjel sau coriandru proaspat, tocat.