Legume marinate la gratar

Ingrediente Legume marinate la gratar

Compozitie
  • 1 cana ulei de masline extravirgin
  • 1/4 cana otet din vin rosu
  • 2 catei de usturoi taiati marunt
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper negru macinat
  • 4 ardei capia taiati in jumatate si curatati de seminte
  • 2 vinete mici taiate in lungime, felii de 1,5 cm
  • 8 hribi intregi (se pot folosi pleurotus sau champinion proaspete)
  • 1 bulb de fenicul taiat in 4
  • 1 legatura sparanghel curatat
  • 1 conopida mica taiata in patru
  • 1 broccoli taiat in 4

Mod de preparare Legume marinate la gratar

  1. Se face o marinada din ulei de masline, otet, usturoi, zahar, sare si piper negru.

  2. Se pun legumele intr-o tava adanca, se acopera cu marinada si se lasa 30 -40 minute.

  3. Se incalzeste gratarul sau o tigaie de teflon si se coc legumele pana sunt bine patrunse

  4. Se asaza pe un platou si se servesc imediat.