-
Se pun feliile de paine intr-un castron, acoperindu-le cu apa, sa se-nmoaie.
-
Se spala si se curata toate legumele, dupa care se pun deoparte cate jumatate din castraveti, ceapa si cei doi ardei.
-
Se taie restul bucatele, se introduc in mixer pana se transforma in pasta.
-
Se adauga painea (nu se scurge), restul ingredientelor (daca mixerul suporta, si niste cuburi de gheata), si apa (daca zeama este prea groasa) si se mixeaza pana la omogenizare.
-
Se drege de sare si zahar.
-
Restul legumelor se taie cubulete cat mai mici. Acestea sunt trapezones.
-
Se imparte gazpacho-ul în farfurii sau boluri (eventual racite dinainte), se adauga cate o lingura de trapezones, se stropeste cu putin ulei de masline, se presara putin piper proaspat rasnit si, eventual, cateva cuburi de gheata, daca se doreste un gazpacho con trapezones foarte rece sau daca, pur si simplu, supa a iesit putin cam groasa.
Si acum iata cum se transforma gazpacho in sorbet – aperitiv.
-
Se renunta la trapezones, se adauga 2-3 linguri de votca de calitate, se amesteca, se trece totul prin sita fina. Se pune supa in tava din congelator.
-
Vasul se scoate o data la jumatate de ora si se bate bine compozitia cu o furculita sau cu un tel, pentru a evita formarea acelor de gheata