Rețete
Filtre active:
Grecesc
- 55 minute
- Ușor
Timpul afisat nu include timpul de preparare al pitei (daca alegeti sa o faceti in casa – maxim 2,30 ore) si timpul de marinare al carnii de porc (2-2,30 ore).Pentru eficienta maxima…
- 120 minute
- Mediu
Se taie cu foarfeca intestinele in lungime. Se spala si se clatesc bine.
Se freaca bine, cu sarea grunjoasa.
Se clatesc in trei vase diferite. Otetul se adauga in ultimul vas.
Se taie intestinele…
- 90 minute
- Ușor
Intr-o oala adanca, se fierb in 2 litri de apa sferturile de pui, se spumuieste si se adauga ceapa intreaga, morcovul, frunzele de telina si sarea, timp de 1 ora, cel…
- 100 minute
- Mediu
Se curata pestele si se presara cu sare atat pe exterior, cat si in interior.
Pestele poate fi preparat intreg sau, daca este prea mare, se taie in felii groase.
Sosul se face…
- 25 minute
- Ușor
Se amesteca uleiul de masline cu otetul, usturoiul, sarea si piperul.
Folosind telul fix, se omogenizeaza iaurtul si smantana.
Se amesteca mixul de usturoi cu cel de ulei de masline.
La final, se adauga castravetii…
- 110 minute
- Ușor
Musacaua este pentru bucataria din estul Mediteranei, ceea ce este lasagna pentru italieni. O mancare speciala, de duminica sau pentru o masa intre prieteni. Reteta dureaza mai mult timp dar, ca si…
- 15 minute
- Ușor
In Grecia Stirul (Amaranthus Retroflexus) nu lipseste de pe masa mai ales in timpul verii.Prepararea este foarte simpla si rapida.
Se spala stirul bine sub jet de apa rece
Sa rup cu mana in…
- 50 minute
- Ușor
Daca se folosesc ciuperci proaspete:
Se curata ciupercile si se trec printr-un jet rapid de apa rece, se lasa sa se scurga bine si se taie felii.
Se pun intr-o tigaie neaderenta mai adanca…
- 90 minute
- Ușor
Se decupeaza un capac in partea inferioara a rosiilor (unde este codita). Capacele se pastreaza. Se scobeste interiorul rosiilor. Interiorul se pastreaza intr-un castron.
Similar se decupeaza ardeii si vinetele pastrand capacelele obtinute….
- 5 minute
- Ușor
Se foloseste un iaurt de capra gros, bine strecurat (se poate folosi orice fel de iaurt grecesc din comert).
Se toarna peste fiecare iaurt o lingura de miere si o lingura de nuci.
In…