-
Se fierb cartofii cu coaja, circa 20 minute. Se scurg, se curata si se taie felii subtiri .
-
Se incinge zeama de legume intr-o craticioara, se toarna peste cartofi, se amesteca bine si se lasa cartofii sa se patrunda, acoperiti cu capac, circa 1 ora.
-
Cat timp stau cartofii, se spala fasolea, se curata si se taie in bucati egale. Se pune la fiert apa cu sare si, cand clocoteste, se introduce fasolea si se lasa la fiert circa 15 min.
-
Se lasa apa rece sa curga peste ea, se scurge bine si se pune deoparte la racit.
-
Se fierb ouale tari, se tin sub jetul de apa rece, se curata si se taie in 6.
-
Se spala rosiile, se indeparteaza pedunculul si se taie in 4.
-
Se spala salata si se lasa la scurs.
-
Se scurge tonul si se faramiteaza putin.
-
Se curata usturoiul si se freaca cu el castronul pentru salata.
-
Se tapeteaza castronul cu frunzele de salata, inclusiv marginile.
-
Se amesteca toate ingredientele si se toarna peste frunzele de salata, inclusiv maslinele amestecate cu fileurile de sardele.
Sosul
-
Se bate otetul, sarea, piperul, mustarul si uleiul.
-
Se adauga patrunjelul verde.
-
Se toarna sosul peste salata si se amesteca bine.