Rețete

Shepard’s Pie, preferata tuturor englezilor si nelipsita de pe masa irlandezilor de Ziua Sfantului Patrick, alaturi de paine din porumb si multa bere neagra. Exista un vechi proverb irlandez care spune ca,…
Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Se toaca mare ardeii iuti. Se scurge si se clateste fasolea cu apa rece. Daca rosiile sunt proaspete se oparesc intr-o oala cu apa fiarta, apoi…
Se oparesc migdalele, cu apa clocotita. Se lasa 5 minute, apoi se scot din apa si se curata de pielita. Se trec prin masina de tocat nuci sau se toaca in blender, apoi…
Timpul mentionat include si timpul de preparare pentru salsa (aceasta poate fi cumparata si din comert sub numele de „Ketchup chipotle”) Noi oferim varianta „home-made” a acestui sos foarte apreciat de amatorii de…
Se topeste margarina in ulei, apoi se lasa sa ajunga la temperatura camerei. Se pregateste o maia din drojdie, putina apa calduta, 1 lingura de zahar si o lingura de faina. Se lasa…
E seara acum? Bun, arunca doi pumni de stafide in apa fierbinte, cu un sfert de lamaie, un pic de vanilie si ceva rom si uita-le acolo, acoperite, pana maine. Scoate si…