Acest fel de mancare cu rezonante celtice, este unul dintre favoritele irlandezilor. Pe vremuri, de Halloween, in acest piure se ascundea un inel sau monezi. Cine gasea inelul sau monezile, se casatorea sau avea noroc in afaceri.
Fiind atat de gustos, irlandezii l-au inclus si in meniul traditional de Sfantul Patrick, inlocuind varza Kale, care apare toamna, cu varza proaspata, de primavara.
Reteta este simpla dar imbinarea gusturilor este minunata, rezultand un preparat cu adevarat delicios.
-
Cartofii se fierb in apa sarata.
-
Varza se opareste 1 minut, in apa clocotita, apoi se scurge si se lasa deoparte.
-
Intr-un blender, se amesteca ceapa taiata mare cu varza oparita, 10 secunde, folosind functia pulse.
-
Cartofii se scurg de apa, se asaza intr-un castron impreuna cu untul. Dupa ce untul s-a topit, cartofii se paseaza pana cand se obtine un piure fin si cremos.
-
Se adauga varza si se mai amesteca, cu o furculita, de cateva ori.
-
Se decoreaza cu ceapa taiata fin, se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust si se serveste alaturi de o halba cu bere neagra nefiltrata.