Coltunasi chinezesti fierti la abur – Siu Mai

Ingrediente Coltunasi chinezesti fierti la abur – Siu Mai

Compozitie
  • 48 foi aluat pentru coltunasi Wonton
  • 225 gr carne tocata de porc
  • 225 gr creveti decorticati
  • 3 ciuperci urechi de lemn, deshidratate
  • 1 albus de ou
  • 1 lingurita sos de stridii
  • 1 lingurita sos de soia
  • 1 lingura vin de orez sau sherry sec
  • 1 catel usturoi, tocat marunt
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 praf piper alb

Mod de preparare Coltunasi chinezesti fierti la abur – Siu Mai

  1. Pentru foi de coltunasi Wonton, reteta aici.

  2. Se inmoaie ciupercile, 30 de minute, intr-un bol cu apa. Dupa ce s-au hidratat, se taie fin si se asaza intr-un castron mare.

  3. Se face o marinata din sos de soia, sos de stridii, vin de orez, ulei de susan, zahar si un praf de piper alb impreuna cu usturoiul tocat. Se introduce carnea de porc in marinata, se amesteca bine, apoi se toarna peste ciuperci. Se mai amesteca o data si se lasa deoparte.

  4. Creveti pot fi taiati dupa preferinta (mai fin sau mai putin fin) si se adauga impreuna cu albusul de ou in castronul cu marinata si carnea de porc. Se amesteca bine si se lasa deoparte.

  5. Acesti coltunasi se fierb la aburi. Se umple cu apa o oala de fiert cu aburi (steamer) si se aduce apa la fierbere.

  6. Se impacheteaza coltunasii, precum coltunasii Wonton, si se fierb la abur, la foc iute, acoperiti cu un capac, in transe, (ca sa nu se lipeasca intre ei), 18 minute.

Se servesc imediat, cu sos de soia alaturi.