Ton tartar cu garnitura de caviar si rucola

Ingrediente Ton tartar cu garnitura de caviar si rucola

Compozitie
  • 400 gr file de ton
  • 6 buc arpagic
  • 1 lingurita capere in saramura
  • 1/2 lamaie, doar sucul
  • 2 fire ceapa verde
  • dupa gust sare, piper si ulei de masline extravirgin
Pentru servire
  • 4 lingurite caviar
  • 12 frunze rucola

Mod de preparare Ton tartar cu garnitura de caviar si rucola

  1. Pestele se taie in bucatele, apoi se toaca pana capata aspectul de carne tocata.

  2. Se asezoneaza cu sare, piper si sucul unei jumatati de lamaie.

  3. Se introduce in frigider timp de 30 de minute.

  4. Intre timp se prepara sosul. Intr-un blender, folosind functia “pulse”, se mixeaza arpagicul cu 1 lingurita ulei de masline, capere si ceapa verde, atat cat sa se omogenizeze. Pentru o textura perfecta ar trebui sa ramana bucatele.

  5. Dupa 30 minute se scoate tonul din frigider, se combina cu sosul de capere si arpagic si se asezoneaza, din nou, cu sare si piper.

  6. Se ung 4 farfurii, cu putin ulei de masline si se asaza tonul tartar.

  7. Deasupra fiecarei portii, se adauga cate o picatura de ulei si o lingurita de caviar.

  8. Se decoreaza cu frunze de rucola si se poate servi.