Chili con carne

Ingrediente Chili con carne

Compozitie
  • 450 gr carne tocata slaba (vita sau amestec)
  • 1 conserva fasole rosie (400-450 gr)
  • 400-450 gr rosii (proaspete sau din conserva)
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura ulei
  • 2 ardei iuti, uscati sau 3-4 lingurite boia de ardei iute
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita rasa chimion macinat
  • 1 ceapa verde sau frunze de coriandru pentru decor
  • dupa gust sare si piper negru proaspat macinat

Mod de preparare Chili con carne

  1. Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt.

  2. Se toaca mare ardeii iuti.

  3. Se scurge si se clateste fasolea cu apa rece.

  4. Daca rosiile sunt proaspete se oparesc intr-o oala cu apa fiarta, apoi se taie cubulete.

  5. Se taie ceapa verde in rondele.

  6. Se incinge uleiul intr-o cratita sau intr-o tigaie adanca.

  7. Se adauga carnea tocata, ceapa si usturoiul. Se prajesc  timp de 7-8 minute, la foc mediu, pana cand carnea devine bruna.

  8. Se scurge grasimea in exces.

  9. Se adauga ardeii iuti, taiati marunt sau boia iute, oregano, chimion si un praf de sare. Se amesteca bine.

  10. Se adauga fasolea, rosiile cu sucul din conserva, pasta de tomate si o jumatate de cana de apa.

  11. Se lasa fasolea sa dea in clocot, se reduce focul, se acopera  cratita si se lasa sa  fiarba la foc mic timp de 20 de minute.

  12. Se asezoneaza cu sare si piper.

  13. Se umplu patru vase si se decoreaza cu rondele de ceapa verde sau frunze de coriandru.

  14. Chilli con carne se serveste fierbinte, cu lipii de tortilla si smantana.