Quiche Lorraine

Ingrediente Quiche Lorraine

Compozitie
  • 250 gr faina
  • 5 oua
  • 1 varf de cutit sare
  • 125 gr unt de la frigider
  • 1-2 linguri apa rece
  • 250 gr bacon afumat
  • 100 gr Emmental
  • 250 gr smantana
  • 1 varf de cutit piper alb
  • 1 varf de cutit nucsoara

Mod de preparare Quiche Lorraine

Aluat

  1. Se cerne faina pe o planseta si se face o adancitura la mijloc in care se pun un ou si sarea.

  2. Se adauga untul taiat fulgi si se framanta repede, cu degetele, adaugand si apa, putin cate putin, pana se obtine un aluat sfaramicios.

  3. Se aduna aluatul sub forma de minge, se inveleste in folie si se lasa 30 de minute la frigider.

Umplutura

  1. Feliile de Emmental se taie in cubulete egale, la fel si baconul.

  2. Pe o planseta presarata cu faina se intinde aluatul intr-o foaie subtire, cu care se imbraca o forma rotunda (26 cm diametru), unsa cu unt; se ridica si marginile cu circa 3 cm.

  3. Se inteapa aluatul din loc in loc cu o furculita, se acopera cu bucatele de bacon si de branza.

  4. Se bat ouale ramase, se adauga smantana, un pic de sare, piper si nucsoara (dupa preferinta).

  5. Se intinde compozitia de oua peste aluat si se coace quiche-ul in cuptorul incins cca 30 de minute, la foc potrivit.