Aluat
-
Se cerne faina pe o planseta si se face o adancitura la mijloc in care se pun un ou si sarea.
-
Se adauga untul taiat fulgi si se framanta repede, cu degetele, adaugand si apa, putin cate putin, pana se obtine un aluat sfaramicios.
-
Se aduna aluatul sub forma de minge, se inveleste in folie si se lasa 30 de minute la frigider.
Umplutura
-
Feliile de Emmental se taie in cubulete egale, la fel si baconul.
-
Pe o planseta presarata cu faina se intinde aluatul intr-o foaie subtire, cu care se imbraca o forma rotunda (26 cm diametru), unsa cu unt; se ridica si marginile cu circa 3 cm.
-
Se inteapa aluatul din loc in loc cu o furculita, se acopera cu bucatele de bacon si de branza.
-
Se bat ouale ramase, se adauga smantana, un pic de sare, piper si nucsoara (dupa preferinta).
-
Se intinde compozitia de oua peste aluat si se coace quiche-ul in cuptorul incins cca 30 de minute, la foc potrivit.