Salata de pui – Coronation Chicken Salad

Ingrediente Salata de pui – Coronation Chicken Salad

Compozitie
  • 4 bucati piept de pui dezosat si fara pielita
  • 1 lingura ulei vegetal
  • 1 ceapa mica taiata juliene
  • 1 lingura pasta de curry
  • 1 lingura piure de rosii
  • 100 ml vin rosu
  • 1 frunza dafin
  • 1/2 lamaie
  • 4 caise confiate taiate marunt
  • 300 ml maioneza
  • 100 ml smantana dulce lichida
  • dupa gust sare, piper
  • pentru garnitura untisor

Mod de preparare Salata de pui – Coronation Chicken Salad

  1. Se taie pieptul de pui in cubulete si se prajeste in tigaie fara ulei.

  2. Intr-o tigaie mai mica se incinge uleiul si se soteaza ceapa 3 minute pana se inmoaie.

  3. Se adauga pasta de curry, piureul de rosii, vinul, frunza de dafin si sucul unui jumatati de lamaie.

  4. Se lasa sa dea in clocot fara sa se acopere tigaia, timp de 10 minute, la foc mic.

  5. Sosul rezultat se strecoara si se lasa la racit.

  6. Caisele confiate se transforma in piure cu ajutorul unui blender sau robot de bucatarie.

  7. Se omogenizeaza piureul de caise cu sosul care s-a racit intre timp si cu maioneza.

  8. Se bate smantana cu mixerul pana se intareste si se adauga in maioneza.

  9. Daca este necesar, se adauga inca putina zeama de lamaie.

  10. Se adauga bucatile de pui si se servesc decorate cu untisor.