-
Se freaca untul cu usturoiul strivit. Se unge un vas termorezistent (15 x 23 cm) cu un strat generos, de unt aromat.
-
Se taie cartofii rondele subtiri, ca pentru chipsuri.
-
Se amesteca laptele cu smantana si nucsoara (daca se foloseste). Se incalzeste amestecul.
-
Se asaza un strat de cartofi in vas. Se presara cu sare si piper, dupa gust. Se continua asezarea straturilor in tava, pana se termina cartofii. Ultimul strat va fi de cartofi presarati cu sare.
-
Se distribuie deasupra untul ramas.
-
Se toarna laptele cald, intr-un colt al vasului, pana ajunge sub ultimul strat de cartofi.
-
Este posibil sa nu fie necesar tot amestecul de lapte cu smantana, important este sa ajunga sub ultimul strat de cartofi.
-
Se acopera vasul cu folie de aluminiu si se da la cuptorul inclazit la 180 grade Celsius, pentru 30 minute
-
Se scoate folia, se presara deasupra branza razuita si se mai lasa 30 minute la cuptor, tot la 180 grade Celsius, pana laptele scade, cartofii sunt facuti si branza este rumena.
-
Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se odihneasca timp de 15 minute. Se serveste cald.