Rulouri de vinete cu branza, coapte in sos picant – Bourekakia

Ingrediente Rulouri de vinete cu branza, coapte in sos picant – Bourekakia

Compozitie
  • 1 kg vinete lungi
  • 500 gr branza anthotiro sau ricotta
  • 4 rosii uscate conservate in ulei de masline taiate marunt
  • 1 lingura frunze de busuioc taiat marunt
  • 2 linguri ulei in care au fost conservate rosiile uscate
  • 250 gr branza kefalograviera rasa sau parmezan ras
  • 250 ml ulei de floarea soarelui
Pentru sos
  • 1 ardei iute verde lung taiat marunt
  • 1 l piure de rosii proaspete
  • 1 lingura frunze de busuioc taiate marunt
  • 1 capatana mica de usturoi taiata marunt sau strivita
  • 5 linguri ulei de masline
  • dupa gust sare, piper proaspat macinat

Mod de preparare Rulouri de vinete cu branza, coapte in sos picant – Bourekakia

Sosul

  1. Se soteaza usturoiul in ulei, timp de 2 minute.

  2. Se adauga ardeiul iute si se soteaza 1 minut, amestecand continuu cu o lingura de lemn.

  3. Se adauga piureul de rosii, sare si piper si se lasa sa fiarba la foc mic, timp de 30 minute.

  4. Se presara 1 lingura de frunze de busuioc taiate marunt si se amesteca bine.

    Pentru economie de timp sosul poate fi preparat in timp ce se scurg vinetele.

Boorekakia

  1. Se curata vinetele de coaja in fasii subtiri, astfel incat sa ramana o fasie fara coaja si una cu coaja, alternativ.

  2. Se taie vinetele pe lungime, in felii de, aproximativ,  ½ cm grosime.

  3. Se pun in apa cu sare timp de 1 ora. In acest timp, se prepara sosul (vezi mai jos). Dupa o ora, se scot vinetele si se scurg bine. Se pot usca folosind un prosop de hartie.

  4. Se prajesc feliile de vanata in ulei de floarea soarelui, apoi se scot si le lasa la scurs pe prosoape de hartie.

  5. Se amesteca branza anthotiro sau ricotta, rosiile uscate taiate marunt, ½ din cantitatea de branza rasa, 1 lingura de busuioc si 2 linguri de ulei de masline, in care au fost conservate rosiile uscate.

  6. Se amesteca toate ingredientele bine, cu mana, ca pe un aluat.

  7. Se ia o lingurita din amestec, se pune la capatul ingust al feliei de vanata si se ruleaza.

  8. Se incalzeste bine cuptorul.

  9. Se pune intr-o cratita ¾ din sosul preparat anterior si se adauga rulourile de vanata cu branza, unul langa altul, apoi se toarna restul de sos peste rulouri.

  10. Se presara restul de branza rasa peste rulouri si se da la cuptor pentru 30 minute.